Selkomukautus

Mikä on selkomukautus?

Selkomukautus on selkokielinen teksti, joka on muokattu yleiskielisestä tekstistä.

Selkomukautuksen tavoite on, että lukijan on helpompi lukea ja ymmärtää tekstiä. Selkoteksti on nopein tapa saada ihmiset toimimaan halutulla tavalla. 

Millainen teksti kannattaa selkomukauttaa?

Yleiskielinen teksti kannattaa selkomukauttaa, jos tekstin kohderyhmänä on selkokielen tarvitsijat. Toisaalta kuka tahansa hyötyy siitä, että tieto on helposti saatavissa.

Teksti voi olla esimerkiksi

  • tiedote
  • kutsukirje
  • päätösteksti
  • opas tai esite
  • lomake
  • opetusmateriaalia
  • PowerPoint-diasarja
  • verkkosivuteksti
  • digipalveluteksti

Miten voit aloittaa yhteistyön kanssani?

Lähetä yleiskielinen teksti minulle sähköpostilla ja pyydä tarjous.

Jos hyväksyt tarjoukseni, sovimme, milloin toivot saavasi selkomukautuksen ensimmäisen version asiantuntijatarkastukseen.

Lähetät minulle ensimmäisen selkoversion kommentoituna. Teen kommenttien pohjalta tekstistä toisen selkoversion. Palautan sen sinulle tarkastukseen.

Teen vielä kolmannen version, jos toivot.

Hinta

Yleiskielisen tekstin muokkaaminen selkokielelle alkaen 80 euroa + alv 24 % / 1–10 liuskaa (fonttikoko 12, riviväli 1,5).

Laajempien tekstikokonaisuuksien hinnoittelu tarjouksen mukaan.

Näin asiakkaani ovat sanoneet yhteistyöstäni heidän kanssaan

”Sanna-Leena on mukauttanut nopealla toimitusajalla viestejämme kaupunkilaisille selkokielisiksi. Olemme tehneet yhteistyötä kutsukirjeiden, esitysten ja somevideoiden kanssa erityisesti maahan muuttaneiden kaupunkilaisten tavoittamiseksi.”

Tiina Antila-Lehtonen, vuorovaikutussuunnittelija, Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön viestintä

”Sanna-Leena neuvotteli kanssani kaikista (tekstin) yksityiskohdista ja muutostarpeista perehdyttäen minutkin selkokielen saloihin. Tilatun työn lisäksi hän mietti koko ajan, miten voi myös laaja-alaisemmin toimia minun eli asiakkaan hyödyksi. Suosittelen hänen vankkaa osaamistaan ja miellyttävää yhteistyötä kaikille”

Minna Oulasmaa, Väestöliitto

”Sanna-Leenan kanssa yhteistyö sujuu. Asiantuntemus ja ammattitaito näkyy kaikessa tekemisessä ja lopputulos on aina laadukas. Jos tarvitset teksteihisi selkokieltä tai muunlaista selkeytystä, tässä on siihen osaaja. Lämmin suositus!”

Tiina Kuopanportti, Taitekohta Tiina Kuopanportti Oy